Korv stroganoff med ris (lakto-vegetarisk)

OBS!! Receptet går att göra vegansk, stek då bara i olja och skippa smöret eller kör Becel flytande. Byt sedan ut grädden mot en växtbaserad sådan, exempelvis iMat. Min sambo är en riktig "falukorvs-älskare" men eftersom jag bara lagar vegetariskt hemma så blir det aldrig att han får det här hemma. Han inte tycker att jag ska behöva stå och laga två måltider och har därför valt att äta vegetariskt här hemma. Därför försöker jag ofta göra tappningar på vanlig "traditionell" husmanskost för att det är sådant han ibland kan sakna och så även jag. Jag använde i detta recept anammas korv och jag tog upp den innan för att tina den. När jag sedan skar den så upplevde jag den att vara nästan som deg, jag tänkte bara att detta kommer gå åt skogen. MEN, räds inte! Tar du upp den innan och tinar för att sedan skära och steka på så stelnar den igen vid stekning! Jag valde dessutom att "spä" ut min stroganoff med linser för extra protein och för att få en lite mer matig/mättande känsla. Recept:Smör till stekning1-1,5 msk rapsolja2 dl röda linser1 paket anamma korvar 1 burk krossade tomater 2,5 dl grädde 1-1,5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong1 msk ljus soja1 röd paprika1 gullök2-3 msk tomatpuré Ca. 0,5 dl chilisås 2 grovrivna morötterCa. 8-10 soltorkade tomater En nypa sockerSalt & pepparTillbehör:Ris eller matveteSallad Gör såhär:Börja med att ta 50/50 smör och olja för att steka i. Börja med att lägga i löken och stek den tills den mulnar lite, när den gjort det så ha i korven. När detta stekt ihop lite så har du i paprikan och låt steka ytterligare någon minut. Efter detta har du i de rivna morötterna och rör runt, ha även i tomatpuré och stek ihop detta 1-2 min. Koka linserna i en kastrull ca. 5 minuter, dessa ska sedan i stroganoffen och kommer att koka färdigt där. I stroganoffen har du i vatten, grädde, krossade tomater, soja, chilisås och buljongtärning. Krydda därefter med salt, peppar och ha i den där nypan socker. Rör runt och lägg i de soltorkade tomaterna. Låt allt detta koka ihop lite för att sedan smaka av och du behöver krydda mer. När linserna kokat ca. 5 min så för du i dem i stroganoffen och smaka sedan av ytterligare när det fått koka ihop några minuter. Jag smakar alltid av jätte många gånger, tänk på att du kan alltid lägga till mer krydda men häller du i för mycket är det svårt att få bort den smaken. Jag vill dessutom ha mat som smakar riktigt mycket och det är därför viktigt med rätt kryddning, det kan du endast få om du smakar av och kryddar så du får den smak du/ni önskar. Servera med ris eller matvete och sallad!