Kanelkrans

Ingredienser  2 dl mjölk25g jäst (½ paket)en nypa salt¾ dl socker2 äggulor (äggvitan sparas för att pensla med)450g (9 ½ dl) mjöl 30g smör, rumsvarmt   Fyllning 1-2 tsk kanel  1/2 dl socker  50 g smör rumsvarmt  Blanda alla ingredienser i en skål.   Gör såhär1. Värm mjölken till ca 37° grader (fingervarmt)2. Häll det i en bunk och smula ner jästen. Rör runt så den löser sig.3. Blanda i en annan bunke salt, socker och ta hälften av mjölet. Blanda därefter ner äggulorna och smöret. 4. Häll blandningen ner i mjölken och blanda. Känner man att man kan ta ner mer mjöl kan man blanda i det mjölet som är över tills man känner att degen inte är för torr. 5. Låt degen jäsa i 40 min under en duk. 6. Sätt ugnen på 180 grader7. Knåda degen lite och dela den i 4 delar. Kavla ut degen och skär efter en tallrik så man får lika stora cirklar. Lägg dem på ett bakplåtspapper. På de 3 första cirklarna brer på fyllningen på. Den sista ska man inte ha fyllning på. Lägg dem ovanpå varandra och sluta med den som inte har fyllning på sig.8. Dela cirklarna in i fjärdedelar och sedan varje fjärdedelar i 2 lika stora delar så det blir åttondelar. (Skär inte helt in till mitten.) Ta sedan varje del och snurra det 2 varv. Snurra varannan åt ena hållet och de andra åt andra hållet. Platta dem lite i slutet så de håller ihop. 9. Pensla brödet med äggvitan. Grädda i ca 20 min.   Resten av degen som blev över så gjorde jag en annan lite mindre krans!