Äppelpaj

Gjorde en jättegod äppelpaj igår. Recept från: https://www.ica.se/recept/bittes-appelpaj-641589/ Ingredienser:6 äpplen (à 130 g)(+kanel & socker)150 g smör3 dl havregryn2 dl socker0.5 dl ljus sirap1.5 dl vetemjöl0.5 tsk bakpulver2 msk mjölkDags att baka:Sätt ugnen på 175 grader.  Skala, kärna ut och skiva äpplena i tunna klyftor. Det skulle inte vara kanel och socker i, men jag adderade det för tycker det blir godare. Så pudrade på kanel så äpplena var täckta och sen någon tsk socker. Lägg äpplena i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och dra sedan från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser.  Fördela smeten över äpplena i pajformen, se till att det täcker ordentligt.Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp (jag hade vaniljvisp). Så gott!