Från att vara "anti" till att älska

Godkväll och stort hej till er denna vackra lördagskväll.Jag gör en snabb uppdatering för jag har tillverkat något jag aldrig över min döda kropp skulle göra. Nämligen ärtsoppa. Under vistelsen i Danmark diskuterade vi olika rätter som inte ens gick att svälja under skolåren. Mina rätter jag starkt har dålig minne av är Lapskojs (?) vad fan är det för sörja liksom och även ärtsoppa. Det gick bara inte och jag har aldrig mer ätit det. Känns nästan som hundra år. Pappa försökte förklara att det är en god rätt om man gör soppan från grunden själv. Hmm, tänkte väl att jag en vacker dag ska testa då jag har en mixer som jag älskar att använda och "kunskaperna". I morse innan jag åkte tillbaka till Stockholm visade kocken i tv ett recept på just Ärtsoppa! Hör och häpna. Så, gjorde slag i saken och det första jag gjorde när jag kom hem var att handla ingredienserna. Jag gjorde denna soppa på frysta ärtor men det går lika bra med färska, såklart. Blir kanske ännu mer god?! Även en hel drös av mynta, olja och grädde. Så det du behöver göra är att hacka ner 2 stycken schalottenlökar i en varm kastrull med olja. Låt löken bli en aning mjuk och tillsätt 2 dl vitt vin, 1 liter grönsaksbuljong och 3 dl grädde. Och här använder vi hederlig tjock grädde! Låt det koka i ca 10 minuter. Riv zest från 2 lime och häll ner i kastrullen, en kruka mynta och dina ärtor. Då jag valde frysta sådana lät jag de tina lite innan. Mixa ihop allt. Mixa mixa mixa. Smaka av med salt och peppar och limesaft. Servera med bröd, ost och ett gott skratt! /Diabeteskvinnan