Enkel tonfiskpasta!

Något som går väldigt snabbt är den här tonfiskpastan! Tänkte ge er det här mattipset idag för det är så gott och sjukt lätt! Du behöver till 2 personer 1 burk hela inlagda tomater av bra kvalité (EJ krossade eller passerade för det smakar skit, gärna San Marzano tomater) 150 gram färsk certifierad tonfisk 2 dl vitt vin 2 vitlöksklyftor Olivolja, extra virgin Cocktailtomater, 1 litet vanligt paket från typ Ica (annars gärna lösvikt kvistcocktail) 3 msk kapris 2 msk urkärnade svarta oliver 1/2 dl färsk persilja 160 gram Linguini eller tagliolini, torkad EJ färsk! Gärna av märket Rustichella d'Abruzzo eller Gragnano eller annan durumvetepasta av bra kvalité. 1/5 dl grovsalt Finsalt, svartpeppar och chiliflakes 1. Koka upp burken med inlagda tomater, låt puttra medan du förbereder resten. Rör om då och då så den inte fastnar i botten, den ska koka ner tills den får en krämig konsistens. Koka ca 30 minuter.  2.Koka upp en stor kastrull med vatten, tillsätt grovsalt.  3. Skär tonfisken i små kuber, skala och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan, dela cocktailtomater på mitten. 4. Hetta upp en panna med en skvätt olivolja. Stek vitlöken så den får en gyllenbrun färg, tillsätt cocktailtomater och låt fräsa någon minut, tillsätt vinet, akta det skvätter! Låt vinet reducera ner till mer än hälften.  5. Vispa lite i tomatsåsen så tomaterna går sönder, häll sedan ner såsen i vinblandningen, tillsätt även oliver och kapris. Koka ihop, tillsätt salt och peppar efter smak, inte för mycket salt då pasta vattnet är salt. 6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. MEN sätt på timer och minska ca 3 minuter än det som står på anvisningarna så du håller koll på att pastan blir al dente - alltså får tuggmotstånd. Det är jätte viktigt! Finns inget värre än en överkokt pasta.  7. Häll av pastan men spara ca 1/5 dl av vattnet, den innehåller stärkelse från pastan och gör såsen krämig. Häll i pastan i kastrullen med såsen (bra om det är en STOR kastrull så du har plats att röra runt så mycket du behöver) Rör runt på svag värme med en pincett, tillsätt pastavattnet, låt koka ner lite under omrörning (detta är därför pastan ska vara riktigt al dente så du kan koka ihop den med såsen så pastan tar smak och även behåller tuggmotståndet när man serverar)  Tillsätt olivolja, chiliflakes och persilja. Rör ihop.  Smaka om det behöver mer salt eller peppar, tillsätt tonfisken rör om snabbt och  servera direkt, tonfisken får inte hettas upp för den ska vara lite rå. ABSOLUT ingen ost på denna pasta! Ingen parmesan eller nåt annat alltså! Viktigt för du kommer döda all smak av fisk och din fina sås du har kokat ihop! Aldrig ost på fisk/skaldjurspasta, fängelsestraff på det.  Extremt viktigt att DU själv smakar på pastan och såsen. Vem som helst kan följa ett recept men var inte rädd, smaka och tänk: -"är det här det godaste jag ätit?" Om nej, smaka upp mer isåfall med mer olivolja, chili salt och peppar! Men ta det lugnt i början, bättre med mindre smak först så man inte förstör såsen. Bästa tipset är att få till pastasåsen helt perfekt innan man kokar pastan så blir det ingen stress med det när pastan har kokat klart.  Lycka till:) och p.s detta recept funkar bra med tonfisk i olja om du inte hittar färsk. Kolla bara så den har certifiering.