HALLONBISKVIER MED LAKRITS

        HEJ PÅ ER! Har snäll och söt jobbarkompis som tipsat mig om det här receptet:) Ja varför inte? Lakrits är gott, hallon är gott för att inte snacka om choklad:) Dessutom är det roligare att baka än att plugga..... Ha en bra helg! Ska själv gå och jobba om en stund. Tar med mig dessa:) Kram KakAnn     Bottnar: 200 gram mandelmassa 1 äggvita 0,5 dl socker 2 lakritspulver   Fyllning: 1 äggula 150 gram rumsvarmt smör 1,5 dl florsocker Några droppar hallonessens Några småbitar av frysta hallon 1 tsk vaniljsocker   150 gram mörk choklad Saltlakritsflakes   Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman mandelmassa, äggvita, socker och lakritspulver till en jämn smet.  Spritsa eller bred ut små rund kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. Jag gjorde ca 20 lite mindre kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 9-12 minuter, tills du ser att de fått lite färg.(Ha koll på dem, de får inte bli hårda) Ta ut kakorna från ugnen och låt dom svalna helt.   Vispa samman samtliga ingredienser till fyllningen och bred ut på dina avsvalnade bottnar. Jag hade inte hallonessens hemma så kokade ca 8-10 hallon i lite sockerlag. Lät svalna helt. Silade bort hallonkärnorna. Använde sedan "hallonsåsen" som smaksättare.  Ställ i frysen medan du smälter chokladen.   Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna i choklad. Strö på saltlakritsflakes:) ÄT!!