Bättre sent än aldrig.. Midsommarmat! (lakto-ovo)

Detta var vad vi åt till midsommar.. Vet att det är ungefär en månad sedan det var midsommar men det kommer ju faktiskt fler, haha. Sedan behöver man inte bara äta traditionell "midsommarmat" på just midsommar, ny-/färskpotatis är en bra råvara som vi svenskar kan avnjuta heeeeeela sommarn, närodlat. Så passa på att avnjut detta så länge du bara kan. Detta året så marinerade vi quornfiléer och smörslungade potatis med massa olika tillbehör och det var verkligen gott! Recept:Valfri marinad (hade sankta maria) QuornfiléerNy-/färskpotatisSockerärtorBroccoliBlomkålDillRädisorRödlökTomat Gräslök Salt & pepparOlivoljaSmörTzatziki Ingredienser tzatziki:3/4 Gurka 1 liten burk Turkisk yoghurt3-4 klyftor vitlök 1-2 msk Olivolja1 tsk Vitvinvinäger1/2 CitronSalt & pepparGör såhär:Börja med att marinera quornfiléen, den kan du lägga i marinad kvällen innan i kylen eller på morgonen samma dag. Förbered tzatzikin. Blanda alla ingredienser i en skål, grovriv gurkan och pressa ur så mycket vätska du kan innan du blandar den med resten. Salt och peppar efter smak och tycke, givetvis de andra ingredienserna också. Förberedd och finhacka tillbehören, rödlök, rädisa, gräslök och tomat. Sätt på potatisen på plattan i saltat vatten. Dela blomkål och broccoli i fina buketter, woka i olivolja och efter ett tag slänger du med sockerärtorna också. Krydda med salt och peppar. När potatisen kokat färdig häller du av dessa och lägger i en stor skål tipsammans med de andra tillbehörs. Smält smör i en kattull och finhacka dill, i med detta i skålen med potatis och övriga tillbehör. Tillsätt salt och peppar om du tycker att det behövs. Grilla quornfiléerna på grill eller i ugnen, använder du grill så passa det bara och vänd ofta så det inte bränner fast i grillen. Lägg upp allt fint på en tallrik och avnjut tillsammans med gräddfil och tzatziki.